U bevindt zich hier: Home » Nieuws » We bestaan 10 jaar

We bestaan 10 jaar

10 Jaar Kids in Asante! In 2018 kijken we terug op 10 jaar KIDS in ASANTE! Hoe het allemaal is begonnen met Asante Childrens Home en wat doet Stichting African Child Foundation?

Het gebeurde na een eerste kennismaking met de vriendelijke Keniaanse bevolking tijdens een stage van de Edesche Matthis van Hunnik in de Keniaanse stad Kitui.
Matthis vroeg zijn vader Thijs om langs te komen in dit bijzondere Afrikaanse land.

Thijs raakte onder de indruk van de armoede, maar ook van de veerkracht en humor van de lokale bevolking en besloot een steentje bij te dragen. In 2006 doneerde hij, samen met bevriende ondernemers, geld om een compound met een huis te kopen in de buurt van Naivasha.

Dat was de start van Asante Childrens Home!

Daarna volgden de Keniaanse autoriteiten, officiële papieren, verbouwingen, het bouwen van een extra huis voor de manager, een muur om de compound en de installatie van een waterpomp.

In 2006 is er in Kenia een Trust opgericht; in 2007 is er in Nederland de Stichting African Child Foundation (ACF) opgericht.

De stichting zorgt ervoor dat de (veelal) Nederlandse donaties goed worden beheerd en rechtstreeks ten goede komen aan de ontwikkeling van de kinderen in Asante Childrens Home. De stichting voldoet aan de ANBI eisen; dit betekent dat alle donaties door de donoren voor de belasting kunnen worden opgegeven.

Eind 2007 werden de eerste kinderen via de officiële instanties toegewezen (Ministry of Gender, Children & Social development). Vanaf 2008 kwamen er nog meer kinderen binnen en daarom vieren we in 2018: 10 Jaar KIDS in ASANTE!

Alle Nederlandse betrokkenen leveren hun bijdrage aan dit mooie project geheel op vrijwillige basis. In Kenia werkt Asante uitsluitend met lokale mensen.

Asante is een kleinschalig project, met een lokale impact:

23 kinderen tussen de 5 en 20 jaar wonen op Asante en worden er voorzien van zorg, onderdak en scholing.
7 medewerkers ontvangen salaris van Asante en kunnen zo in hun eigen onderhoud voorzien;
4 leraren hebben hun baan op de Asante school en zorgen hiermee voor hun eigen gezin;
10 kinderen in de buurt van Asante worden volledig gesponsord via Asante voor hun schoolgeld;
4 vrouwen (moeders) worden door Asante medewerkers gecoacht op zelfredzaamheid;
40 jonge kinderen uit de buurt, kunnen naar de Asante school voor primair onderwijs;
diverse (kleine) ondernemers uit de buurt worden betaald voor hun diensten en producten, zoals het leveren van melk, hout, graan, het doen van de boekhouding en het uitvoeren van diverse onderhoudsklussen, bijlessen of het geven van een voetbaltraining.

Kortom; met het project Asante Childrens Home geven we meer dan 100 mensen een kans op een beter leven!

We gaan je in de komende maanden nog veel meer vertellen over de afgelopen 10 jaar maar willen je ook meenemen in de plannen voor de komende jaren. We hebben voldoende ambities!

We laten een huis bouwen op de compound, er zit een nieuwe ronde tomatenplanten in de kas en we willen dit jaar voor alle kinderen een individuele schoolgeld sponsor vinden!

Mocht je meer willen weten, Asante willen bezoeken, ook een bijdrage willen leveren als particulier of bedrijf, dan nemen we heel graag contact met je op!

Warme groet en hartelijk dank,
namens Asante Kids & Staff
en bestuur Stichting African Child Foundation

Germaine