Bed & Breakfast

Als je het leuk vindt, om een paar nachtjes op Asante te verblijven, dan kan dat in Hope House.

 

Tegen een lokaal tarief verhuren we een bed & breakfast in een klein, gezellig huisje op de compound. Er is een toilet, een douche, een zithoek en er zijn twee slaapkamers, met in totaal 4 bedden.

 

Mocht je mee willen eten, dan kan dat ook!

 

De inkomsten van het Bed & Breakfast komen direct ten goede aan het budget van Asante. Staff en kids zijn trots om zo hun geld lokaal te kunnen verdienen en een bijdrage te leveren aan het voortbestaan van Asante Childrens Home.


Greenhouse

Greenhouse

Op Asante hebben we in de afgelopen jaren al een aantal greenhouses gehad. De laatste is gebouwd in 2014. Hier worden tomaten verbouwd. De tomatenoogst wordt verkocht aan lokale hotels, een supermarkt, maar ook aan buren en het eigen personeel. 

De kinderen en de medewerkers leren de tomaten te planten, te verzorgen, te oogsten en ook te verkopen. Vooral als er weinig regen valt, en de tomaten duur zijn, wordt er een leuke cent verdiend op Asante. Hiermee kunnen we opnieuw investeren in de kas en levert Asante ook een lokale bijdrage aan het voortbestaan van het kindertehuis.


Koken

  • Koken
  • Koken
  • Koken
  • Koken
  • Koken
KokenKokenKokenKokenKoken
Koken wordt in Kenia traditioneel op een jiko gedaan. Omdat houtskool steeds schaarser wordt, koken we soms ook op een gasfornuis, gevoed door een gasfles. Dit is erg duur. In 2011 hebben we van Wings of Support een Energy Saving Stove gekregen. Hiermee kan met weinig brandhout/kolen lang gekookt worden. Thijs bedacht een pan met een tussenschot waardoor twee gerechten in 1 pan kunnen worden gekookt. 
 
Dankzij een mooi ander project hebben we nu ook een oven. Klaar om brood en cakes te bakken!

Projecten voor en door kinderen

  • Projecten voor en door kinderen
  • Projecten voor en door kinderen
  • Projecten voor en door kinderen
  • Projecten voor en door kinderen
Projecten voor en door kinderenProjecten voor en door kinderenProjecten voor en door kinderenProjecten voor en door kinderen

Om de kinderen (en het huis) zelfstandiger te maken, doen we regelmatig kleine projecten zoals het houden van kippen en konijnen, sieraden maken, leren koken en bakken. Vlak voor de Kerst van 2014 was er een enorme verrassing van Wings of Support en hebben alle kinderen leren fietsen. Inmiddels zijn de fietsen na vele reparaties niet meer in goede staat, maar het fietsen is niet verleerd!

Heb je zelf mooie ideeen, of wil je iets kopen, laat het ons weten!