Op Asante hebben we in de afgelopen jaren al een aantal greenhouses gehad. De laatste is gebouwd in 2014. Hier worden tomaten verbouwd. De tomatenoogst wordt verkocht aan lokale hotels, een supermarkt, maar ook aan buren en het eigen personeel.
De kinderen en de medewerkers leren de tomaten te planten, te verzorgen, te oogsten en ook te verkopen. Vooral als er weinig regen valt, en de tomaten duur zijn, wordt er een leuke cent verdiend op Asante. Hiermee kunnen we opnieuw investeren in de kas en levert Asante ook een lokale bijdrage aan het voortbestaan van het kindertehuis.
Koken
Koken wordt in Kenia traditioneel op een jiko gedaan. Omdat houtskool steeds schaarser wordt, koken we soms ook op een gasfornuis, gevoed door een gasfles. Dit is erg duur. In 2011 hebben we van Wings of Support een Energy Saving Stove gekregen. Hiermee kan met weinig brandhout/kolen lang gekookt worden. Thijs bedacht een pan met een tussenschot waardoor twee gerechten in 1 pan kunnen worden gekookt.
Dankzij een mooi ander project hebben we nu ook een oven. Klaar om brood en cakes te bakken!