U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Examens en Vakantie

Examens en Vakantie

Afgelopen vrijdag hebben de leerlingen en leraren (basis en voortgezet onderwijs) het schooljaar afgesloten. Echter de kinderen die in hun laatste jaar zitten (Class 8 of Form 4) moeten deze week hun examens doen. Asante Childrens Home duimt heel hard voor Lucy. Zij is dit jaar onze examenkandidaat!
 
Toevallig werk ik op een compound waar ook een school is en ons is verzocht deze week liever geen bezoekers te ontvangen en onze telefoontjes binnen in het kantoor te doen in plaats van buiten op de compound. Er mag geen enkele afleiding zijn voor de examenkandidaten en (erger nog) we mogen geen signalen van fraude afgeven. Het zou zo maar kunnen dat wij, met onze mobiele telefoons, informatie doorgeven over de examens…tja, ik moest er even over nadenken, maar het zou natuurlijk kunnen ;-). Nu heb ik inderdaad al twee keer een auto van het Ministerie van ‘Education’ over de compound zien rijden dus het lijkt erop dat alles goed in de gaten gehouden wordt.
 
Lucy is een super leuke en vriendelijke meid (tiener) en woont samen met haar broer(tje) John al sinds eind 2008 op Asante. Daarvoor woonden ze in andere kindertehuizen. Beiden zijn best goed op school, John heeft een probleem met zijn ogen en beiden zijn helaas niet erg goed in het uiten van hun emoties. Lucy heeft in haar vakanties een gast ‘opa en oma’ waar ze heel graag naar toe gaat. Deze mensen wonen op een 20 minuten loopafstand van Asante, hebben zelf volwassen kinderen in Nairobi en vinden het heerlijk als Lucy er is. Opa Ruga is ook de leverancier van de melk op Asante Childrens Home en heeft een klein winkeltje in het dorp verderop. Op Nieuwjaarsdag waren Asante Staff & Kids uitgenodigd om het nieuwe jaar te vieren samen met de hele Ruga family; alle kinderen en kleinkinderen uit Nairobi. 
 
Volgend jaar hebben we 8 examenkandidaten op Asante, 2 in het voortgezet onderwijs en 6 in primary education. 2020 wordt een belangrijk jaar voor Asante kids!
 
Voorlopig focussen we ons op Lucy en duimen dat ze zonder al te veel zenuwen aan haar examens kan werken en straks, met een goed gevoel, terug op Asante eindelijk vakantie heeft!