U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Een nieuwe start in 2024 in Asante Childrens Home

Een nieuwe start in 2024 in Asante Childrens Home


Een nieuwe start in 2024 in Asante Childrens Home

Tijdens de lange schoolvakantie eind 2023 was er een uitgebreid ‘leer & doe’ programma voor de kids. Er is tegenwoordig WiFi op het huis en vooral TikTok is erg populair onder deze tieners. Er was genoeg te klussen, Holland House is helemaal opgeknapt met de hulp van de Asante jongeren en is nu helemaal klaar voor logés of bezoekers. Een aantal lokale donors / charity groepjes kwam langs met (kerst) donaties en ook dat was natuurlijk heel fijn en leuk. Veel van de donaties worden ook altijd uitgedeeld aan de (arme) gezinnen rondom Asante Childrens Home. Vervolgens zijn de meeste kinderen voor een paar weken naar hun gastgezin gegaan en op 1 januari vierden we met elkaar het nieuwe jaar.

Samen met een aantal vrienden van Asante maakten we een tripje naar de kust, Mombasa, en maakten de kids voor het eerst kennis met zon, zee, zout water en een heet strand. Het was heerlijk en het heeft een hoop nieuwe kennis voor ze opgeleverd. Daarna was het tijd voor serieuze zaken, het nieuwe schooljaar. Voor Aswintha, Winnie, Michael en Jeff was er een uitdaging in het vinden van een passende nieuwe school. Voor Francis en Joy was er de overgang naar een nieuw jaar met nieuwe uniformen en een bizar grote stapel aan lesboeken en schriften. Eind december draaiden we ook een proeftraining met een groep jongeren die op soft skills en employability getraind werden. Het was een interessante en leerzame training, vooral ook omdat soft skills en ‘attitude’ eigenlijk veel belangrijker zijn in Kenia, een land met een hoge werkloosheid, om ergens een baantje te vinden. Eind december is er ook een nieuwe Social Worker gestart, zijn naam is Walter. Hij is begaan met het lot van de kinderen en probeert ze te motiveren en bij te staan in hun, niet altijd makkelijke, leven! We hopen dat hij veel waarde kan toevoegen aan het team. Samen met de Social Worker gaan we kijken hoe we de trainingen aan jongeren kunnen uitbreiden en zo ook meer zelfredzaamheid bij de jongeren in de community kunnen brengen.

We zijn dankbaar voor alle donaties en steun en hopen met elkaar dit nog een aantal cruciale jaren te mogen vooortzetten.

Namens Stichting African Child Foundation, Asante Staff & Kids,

Germaine van Teeffelen