U bevindt zich hier: Home » Nieuws » December, de tijd vliegt

December, de tijd vliegt

December, de tijd vliegt, ook in Asante Childrens Home.

Vakantie
Begin november kregen alle kinderen hun eindejaars vakantie. Eindelijk tijd om te relaxen en achter de computer te kruipen!
De sociaal werkster en de manager hebben voor alle kinderen een verblijf georganiseerd bij een gastgezin in de omgeving van Asante. Zo zijn ze niet ver weg, kan een Asante medewerker ze bezoeken, maar vooral, leren ze wennen aan een ‘normale’ gezinssituatie. Ze blijven er tot en met de Kerst.

Naar familie
De kinderen met familie zijn uiteraard naar hun eigen familie; Margaret is naar haar tante, Jeff en Mary zijn ieder naar hun moeder. Alex heeft contact gezocht met zijn vader en hoopte dat hij daar heen mocht, maar zijn vader laat helaas niks meer van zich horen.
Samuel heeft eindexamen van het voortgezet onderwijs gedaan en wacht nu op de uitslag. John en Joseph hebben hun ‘Rite of Passage’ ondergaan en moeten voorlopig  thuis op Asante herstellen en rust houden.

Bezoekers
Behalve dat er altijd de bekende uitdagingen zijn met de lokale medewerkers, was het toch weer een mooi jaar voor Asante. Alle kinderen zijn gezond, hebben hun best gedaan op school en iedereen heeft genoten van de vele bezoekers die zowel in april, in mei als in oktober en zelfs november voor veel vertier, mooie donaties en extra aandacht zorgden.

Bushcamp
In oktober was er Bushcamp voor alle 13 jongste Asante Kids. 4 dagen kamperen aan de oever van Lake Naivasha; met heel veel andere kinderen spelen, veel uitstapjes en verwend worden met lekker eten en veel aandacht van alle vrijwilligers van Wings of Support. Ook dit was weer een hoogtepunt!

Nieuw huis
Met het budget van een gulle sponsor, hebben we in 2018 een nieuw huis op de compound kunnen bouwen. Dit geeft ruimte aan de 8 jongens (Michael, Francis, Peter, David, Paul, Tyson, Jeff en Jerry). Hiermee voldoen we aan de alsmaar strengere eisen van de Keniaanse overheid.

Website
Vanuit de ACF hebben we ook hard gewerkt aan de nieuwe website, een modernere look en vooral nu ook makkelijker leesbaar op smartphone of tablet. www.ikhelpook.nl

Sponsor per kind
We wilden graag voor ieder kind een persoonlijke schoolsponsor vinden, dat is helaas nog niet helemaal gelukt. In 2019 gaan we daaraan verder werken. De Asante kids vinden het geweldig om te weten dat er een speciaal persoon of een familie is die ze ondersteunt. Ze schrijven graag een brief en doen extra hun best.

Leuke december kado’s
Dit jaar doen we ook weer diverse acties! Koop een kip, een schaap of zelfs een koe voor Asante, sponsor een kind of bestel een flesje wijn of een heerlijk vers kerstbrood van de warmste bakker van Nederland!

Asante Sana!
Heel veel dank aan alle lieve vrienden en sponsoren van Asante Childrens Home en natuurlijk een prachtige feestmaand gewenst!

Namens het Bestuur van Stichting African Child Foundation en Asante Staff & Kids,

Hartelijk dank & groet,
Germaine

In 2018 kijken we terug op 10 jaar KIDS in ASANTE!