U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Corona maatregelen Kenia

Corona maatregelen Kenia

Ook in Kenia zijn in een sneltreinvaart allerlei maatregelen genomen om de uitbraak van het Corona virus te vermijden. Alle scholen zijn 2 weken geleden gesloten en de kinderen zijn naar huis gestuurd. Niet alleen de dagscholieren maar ook de dure ‘boarding’scholen zijn gesloten. Voor het basisonderwijs worden er lessen gegeven via de radio.

Gelukkig is er nog niemand ziek op Asante. De Asante medewerkers proberen de regels van de regering zo goed mogelijk toe te passen; er komen geen bezoekers meer, de kerkdiensten gaan niet door en de kinderen mogen niet meer van de compound af. De kinderen proberen hun studies ‘thuis’ op te pakken en zoveel mogelijk bezig te blijven.

De regels van de Keniaanse overheid zijn bizar, zo moeten de matatus (openbaar vervoer busjes) hun passagiers voorzien van desinfecterende hand gel, mogen er maar 8 passagiers mee in plaats van 14 (vaak 18-20) personen en moet de binnenkant van het busje een aantal keren per dag gereinigd worden.

De kinderen mogen niet samenscholen, de politie houdt strenge controles, en sinds 27 maart is er een avondklok ingesteld; mensen met niet-essentiele bezigheden mogen van 7 uur ‘s avonds tot 5 uur ‘s ochtends niet op straat; er wordt zelfs traangas en geweld gebruikt. Voedingsproducten zijn nu al in prijs gestegen, veel mensen hebben geen inkomen (meer), er was al geen stromend water, laat staan geld voor zeep en er zijn zeker onvoldoende Intensive Care bedden beschikbaar.

Natuurlijk blijven wij Asante Kids & Staff (en hun families) ondersteunen en hopen dat zij de komende maanden goed en gezond zullen door komen.

Laten we hopen dat het aantal Corona gevallen overal ter wereld en zeker ook in de Afrikaanse landen beperkt blijft!

Stay safe & take care of each other!

Veel sterkte!

namens Asante Childrens Home en Stichting African Child Foundation