U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Asante Childrens Home – New Schools, New lives!😍

Asante Childrens Home – New Schools, New lives!😍

Beste Vrienden van Asante, na lange tijd weer een update over Asante Childrens Home,

Er is best veel gebeurd de afgelopen maanden…

De kinderen in Class 8 hebben hun examens gedaan en voor iedereen moest een nieuwe school gevonden worden, afhankelijk van de examenresultaten en de beschikbare financien.
Luke en John hebben zich kunnen kwalificeren voor een (gedeeltelijke) school sponsoring via het Elimu Fund en gaan nu beiden naar een (verschillende) boarding school.
Voor Wangari hebben we een school in de buurt van haar moeder gekozen, en ze gaat ook weer bij haar moeder wonen; we blijven haar natuurlijk wel volgen en monitoren en in vakanties brengt ze bezoekjes aan haar oude huisgenoten.

Voor Joseph hebben we een boarding school gevonden, samen met Mary en Miriam, die in de buurt van Asante Childrens Home wonen.

June, Joy en Francis gaan nu ook naar de ‘grote’ school in het dorp en niet meer naar de Asante school op de compound. Dat betekent dat ze extra vroeg op moeten in de ochtend en voor het eerst ook serieus huiswerk krijgen.

Pauline en Alex hebben eindexamen gedaan van het voortgezet onderwijs en zijn nu officieel helemaal vrij om de wereld buiten Asante Childrens Home te ontdekken. Met enige aarzeling heeft Alex Asante Childrens Home verlaten om zijn vervolgplannen vorm te kunnen geven. Hij is voorlopig terug naar zijn geboortedorp, maar hij verwacht zelf een toekomst in Naivasha te kunnen opbouwen. We blijven hem volgen.

Pauline heeft tijdelijk de rol van de patron overgenomen, nu de huidige patron (Francis) zijn vrije dagen opneemt. Pauline is Duits aan het leren en heeft plannen om een studie in Duitsland te gaan volgen.

Samuel, die al een paar jaar geleden het huis had verlaten, is weer terug op Asante en heeft geholpen met allerlei klussen op het huis om vervolgens een baan in de buurt te zoeken waardoor hij kan sparen.
Ik heb zelf Salome opgezocht in haar baan in Nairobi, ze heeft nu een vast contract in een supermarkt.
Voor heel veel Asante kids nieuwe, spannende tijden!

Ook bij de medewerkers waren er ontwikkelingen. We hebben een jonge man uit de buurt in dienst genomen die nu op Asante leert boekhouden onder toezicht van een nieuwe accountant. Francis, de patron, heeft op kosten van Asante een computercursus gevolgd, waardoor hij nu veel beter in staat is om zelf rapporten te maken en de kinderen iets te leren.
Susan en Maria zijn op een seminar geweest waar alle kindertehuizen in Nakuru County informatie kregen over de monitoring van kinderen in kindertehuizen op digitale wijze in samenwerking met de ‘Childrens Department’ van de overheid. We zijn blij met de manier waarop Susan de operatie leidt, nadat ze de managers rol van Kezia heeft overgenomen.

Ondertussen groeien de Covid-getallen in Kenia gestaag. Een ruime 2% van de bevolking is nu gevaccineerd, de avondklok (tussen 10-4) is nog steeds van kracht.

Stay Safe, Stay Healthy!

Namens Kinderen & Medewerkers van Asante Childrens Home en Stichting African Child Foundation Ede

Hartelijke groet,
Germaine