Januari 2018 – New Year, New Schools!

U bevindt zich hier:://Januari 2018 – New Year, New Schools!

Januari 2018 – New Year, New Schools!

2018-09-04T15:16:31+00:00

2018 is een bijzonder jaar! Niet alleen voor Asante een jubileum – 10 jaar kids in Asante – maar ook voor veel kids een nieuwe uitdaging op een nieuwe school. Nadat alle kinderen weer terug waren van hun tijdelijke gastgezin, moesten we gaan shoppen voor alle uniformen en wat er allemaal op de schoollijsten staat.

De scholen zijn streng; je moet exact hun voorgeschreven uniformen, schoenen en voor de boarding-scholen ook alle persoonlijke verzorgingsartikelen, matrassen, lakens etc.etc. aanschaffen. Op de eerste schooldag wordt iedereen uitgebreid gecontroleerd.

Daarnaast moet uiteraard het schoolgeld tijdig worden overgemaakt. De rijen bij de banken waren enorm; de uniformenwinkel was zelfs op zondag en Nieuwjaarsdag open en op de markt wordt eindelijk weer wat geld verdiend. Omdat plastic tasjes nu overal in Kenia verboden zijn, moet je niet vergeten je eigen boodschappentassen mee te nemen. Ook wij kopen er jassen, schoenen en rubberen laarzen.

We geven de oudere kinderen een eigen boodschappenbudget op basis van hun scholen; zij gaan zelf naar de stad en nemen er de tijd voor. De jongeren helpen we met shoppen, ze gaan wel zelf met hun boodschappenlijst aan de slag, maar ze hebben nog veel hulp en advies nodig.

Luke en John zijn superblij en trots op hun nieuwe uniformen en al hun spullen, nodig voor hun nieuwe school ‘Naivasha Boys’. Luke vertelt me regelmatig ‘ I am so happy to go to that school’ en bijna dagelijks checkt hij zijn spullen opnieuw en opnieuw. Ze moeten hier nu 3 jaar gaan knallen; hoe beter hun eindexamen hoe beter hun kans op een goede middelbare school straks.

Kelly gaat met Paul, David, Michael, Peter, Jerry en Tyson naar de school verderop in het dorp. Dit is een grote school met veel klassen waar ze zich goed kunnen mengen met allerlei andere kinderen. Omdat ze een heel klein schooltje gewend zijn, zijn we heel benieuwd hoe ze op hun nieuwe plek gaan presteren. Ze hebben een hele goede basis, dus het moet ze echt wel gaan lukken. Maria, de social worker, heeft goede contacten gelegd met de directeur van de school en gaat het strak opvolgen.

Heel erg mooi dat we de kinderen naar school kunnen laten gaan, dank aan alle sponsoren!

Dankzij de Kerstactie van de African Child Foundation kunnen er in 2018 weer behoorlijk wat schapen kunnen worden aangeschaft. Net voor de Kerst hebben we er nog 3 verkocht; de andere schapen zijn nu ook te koop en, ter vervanging, wordt er nu gezocht naar lammetjes van de beste soort. Alle gulle gevers, heel erg bedankt!! Ook dank voor het kopen van kippen, kerstbroden en flessen wijn!

Ook in 2018 houden we je op de hoogte van de gebeurtenissen in Asante Childrens Home. Voor ons weer een bijzonder jaar; we vieren het 10 jarig lustrum van de meeste kinderen in Asante!

Namens Asante kids & staff, en alle vrijwilligers,
Dank, Tot Ziens en Warme groet,

Stichting African Child Foundation