Verkiezingen, wiskunde en bouwen

U bevindt zich hier:://Verkiezingen, wiskunde en bouwen

Verkiezingen, wiskunde en bouwen

2018-09-04T15:19:59+00:00

Augustus stond, ook op Asante, in het teken van de Keniaanse verkiezingen. Het was spannend; de twee grootste partijen bleken aan elkaar gewaagd en stonden al voor de 3e keer in 10 jaar tegenover elkaar, in 2007, in 2012 en nu weer in 2017. De spanningen liepen hoog op in de grote steden, maar gelukkig bleef het in Naivasha rustig. Asante was goed voorbereid; medewerkers die niet in de buurt wonen, namen hun verlof en gingen naar hun eigen familie/regio. Er was voldoende eten ingeslagen en met de buren was overlegd wat er zou moeten gebeuren, mochten er rellen uitbreken of, erger nog, overvallen plaatsvinden. Gelukkig bleek dat allemaal niet nodig.

 Wiskunde

John Mugo is een goede bekende van Asante, zit in het laatste jaar van de universiteit, waar hij studeert voor leraar Wiskunde. Hij vroeg Asante of hij wat kon bijverdienen om zo het laatste deel van zijn studie te betalen. Natuurlijk kan dat, voor goede mensen is er altijd werk. We vroegen John of hij wiskunde (bij-)lessen kon geven aan alle Asante kinderen en de andere gesponsorde kinderen. Augustus is namelijk een vakantiemaand en een mooie gelegenheid om extra activiteiten te kunnen doen. Het bleek een win-win-situatie; Asante blij, John blij en de meeste kids blij. Helaas is wiskunde niet voor alle kids een favoriet schoolvak.

Bouwen

Met hulp van Wings of Support is Asante begonnen aan de bouw van een nieuw klaslokaal. Dit lokaal wordt groter en mooier dan de andere klaslokalen. We willen dit lokaal ook gebruiken voor computerlessen en lessen aan jongeren of volwassenen. De donatie kwam precies op het juiste tijdstip binnen. Bouwen in augustus was perfect omdat dan de rest van de school niet gebruikt wordt. Nu moet alles goed drogen voordat er straks geverfd kan worden. Als je het leuk vindt om in oktober of november te komen schilderen, ben je van harte welkom!

Vanaf dinsdag 29 augustus starten de kinderen weer op school en beginnen ze aan de laatste termijn van het jaar. Vooral voor Margaret een heel spannende periode aangezien zij het eindexamen moet gaan doen van het ‘primary onderwijs’. We hopen dat zij extra veel steun heeft gehad aan de bijlessen van John.

Bestuur ACF

We hebben een nieuw bestuur voor de Stichting African Child Foundation; met Mark, Desiree en Sarika zijn we er klaar voor om de volgende fase van Asante Children’s Home te ondersteunen en de stichting verder te professionaliseren. We hebben er allemaal veel zin in!

Wist je dat elk bestuurslid zich geheel belangeloos inzet en dat 99,9% van alle ontvangen donaties op de bankrekening van de stichting rechtstreeks ten gunste komt van de kinderen in Kenia. De enige kosten in Nederland zijn de bankkosten van de ING bank. Helaas kunnen we daar niet onderuit 🙂

Wil je ook meehelpen, heb je tips voor ons of wil je juist een keer gaan kijken bij Asante Childrens Home, dat kan natuurlijk ook! We hebben er een klein maar prima gastenverblijf en je kunt mee eten op het huis.

Laat het ons weten via info@africanchildfoundation.nl

Vriendelijke groet,

namens Asante Kids, Staff en Stichting African Child Foundation

Germaine van Teeffelen